Over Haluschi

Kennismaken met Haluschi

Leuk om even kennis te maken! Ik heet Hannie Lutke Schipholt en Haluschi is mijn kunstenaarsnaam.  Sinds mijn middelbare school heb ik in perioden altijd getekend en geschilderd. Door de jaren heen heb ik van verschillende kunstenaars les gehad, waaronder van Cees de Haas en Eric Beets. Sinds 2005 ben ik actief als zelfstandig kunstenaar. En in 2012 ben ik mijn bedrijf onder de naam Haluschi begonnen.

Haluschi schilderijen kunnen rustgevend en helend zijn, of je meenemen in stemmingen van mijmeren, peinzen en nadenken. Een bewegend landschap waargenomen door de oogharen, een gouden zon door zinderende boomtakken, dikke klodders van een moeras, een middeleeuwse muur die zijn schatten blootgeeft, licht na een moeilijke periode en een meisje dat peinzend uitkijkt over de zee.

Ik werk met olieverf op doek of op panelen, veelal met heldere en warme kleuren. De helende werking van het beleven van natuurschoon is op dit moment mijn belangrijkste inspiratiebron

Naast eigen werk maak ik ook schilderijen in opdracht. Ik maak portretten, figuratieve schilderijen en abstracte. Heeft u een geweldig idee voor bij u thuis of op het werk, neem dan contact met me op. Over de prijs worden we het wel eens.

Schilderijen